sunnuntai 29. maaliskuuta 2009

Yhdistyksen vuosikokous ohi

Kiitos kaikille äänestäneille! Valitettavasti äänet eivät tällä kertaa riittäneet hallituspaikkaan. Olen suoraansanottuna erittäin pettynyt siihen, että yhdistyksen alusta alkaen tekemääni työtä, kymmeniä promootioita, tapahtumia, kilpailuja ja lajin eteenpäinvientiä ei arvosteta tämän enempää. Halu olla mukana on silti kova. Toivottavasti uusi hallitus tekee tänä vuonna enemmän työtä kuin koskaan ja keksii keinot viedä lajia eteenpäin Suomessa. Itse haluan hoitaa samaa tehtävää, joskin se on nyt hieman hankalampaa, koska en varmasti tule ihan heti kuulemaan hallituksen sisäisistä asioista. Yhdistyksen hierarkia toimihenkilöiden osalta on kuitenkin nyt paljon parempi.

Kokousta haluan jälkipuida sen verran, että vaikka lähtökohta oli kaikille sama, ei ole reilua että jollain on enemmän ääniä kuin muilla. Se vaan ei ole enää demokraattista varsinkaan, kun voi vielä antaa miinusääniä, jotka vastaavat jonkun muun täyttä ääntä. Tämän järjestelmän kamaluus nähtiin tässä vuosikokouksessa ja toivottavasti ensi kokouksessa osataan tehdä asiat tältä osin paremmin. Mikä oikeasti oli se hyöty, joka saavutettiin vaihtamalla tällaiseen äänestysjärjestelmään? Harmitti oikeasti katsoa, kun kirjoitin äänestyslappuun ääneni jollekin ehdokkaalle ja samalla toisella pisteellä joku toinen kirjoitti viiteen lappuun ääniä. Sieltä saattoi tulla moninkertaisesti miinusta minun ääneni päälle. Onko tämä siis toimivaa demokratiaa?

Tämän lisäksi toivon näkeväni sen, että seuraavalla kerralla valtakirjojen myöntäjät tulisivat itse paikalle äänestämään tai kirjoittaisivat valtakirjaan suoraan, mitä itse haluavat äänestää. Tällöin ko. asiakirjan voisi suoraan antaa puolueettomalle äänenlaskijalle ja äänet voisi merkata heti alusta asti näille äänestäjän valitsemille ehdokkaille.

Itse lähdin ostamaan pölynimuria annettuani kaikki äänet jokaisella kierroksella, koska oli lauantai ja kaupat menisivät kuudelta kiinni. Loppu jäi näkemättä. Kuulemani mukaan kokous oli päättynyt äänestykseen ja kokousta ei ollut edes päätetty. Nyt voisi yhdistyksen hallitus sitten jälkikäteen listata näitä tulevia suunnitelmia ja uusia asioita, mitä on tarkoitus tulevalla kaudella toteuttaa. Tekijöitä tarvitaan tosiaan jonkin verran, sillä lajin harrastajakunta tippuu kaiken aikaa. Uusi (toimiva)tanssipeli olisi tarpeellinen tämän estämiseksi, mutta sehän nyt ei ihan helppo hanke ole toteuttaa. Myös PK-seudun ulkopuoliset harrastajat tarvitsisivat yhdistykseltä jonkinlaista tukea.

Paljon onnea uudelle hallitukselle ja kaikille toimihenkilöille. Asiat menevät varmasti parempaan suuntaan ja toivottavasti ihmiset osaavat tuoda enemmän ääntänsä kuuluviin tällä kaudella.


Ja näin aiheesta luovuttaen, aamu alkoi tänään heikosti pienen alkoholimyrkytyksen vuoksi. Tämä ei johtunut eilisestä pettymyksestä, vaan yksinkertaisesti siitä, että Gloriassa oli pippalot. Näitä ko. juhlatilaisuuksia on tänä keväänä aivan liikaa omalle lompakolle ja silti niissä pitäisi käydä esiintymässä tai muuten vain edustamassa itseään. Tämä rankemman konemusiikin yhteisö on siitä sangen mukava, että siellä ei äänestellä eikä valita ihmisiä positioihin, vaan tekevä saa ja etsivä löytää. Mainostan myös omaa keikkaani 24.4. Malmin Club Style -yökerhossa. Liput ovat viisi euroa ja ikäraja on 18 vuotta.

Seuraava tanssipelejä sisältävä tapahtuma taitaa olla Bakacon 25.4.-26.4. Pieksämäellä. Itse olen paikan päällä sekä luennoimassa tanssipeleistä, niiden historiasta ja muutenkin rytmipeleistä, opastamassa uusia ihmisiä pelin pariin sekä soittamassa musiikkia koko coniväen iloksi. Bakacon on kävijöilleen ilmainen ja varmasti sisältörikas animen- ja mangan harrastajille sekä muille kiinnostuneille. Tervetuloa!

keskiviikko 25. maaliskuuta 2009

Kiipeilyä ja kahvikuppeja

Töissä istuminen voi olla rankkaa puuhaa. Täällä voi nimittäin kirjoitella vaikka blogia, onhan se erityisen raskasta ja puuduttavaa!

Menneestä tampereen retkestä muistui tänään mieleeni parveke kerrostalon korkeimmassa kerroksessa, jossa parvekkeen kaide oli vyötäröni kohdalla ja neliötilaa ei ollut ollenkaan, eli kyseessä oli ns. ranskalainen parveke. Koen pientä korkeitten paikkojen kammoa, joten tuntui todella pelottavalta olla edes lähellä parveketta ja se vaikutti erittäin vaaralliselta, sillä tiputusta oli kymmeniä metrejä. Kuitenkin jollain tavalla koin mielenkiintoiseksi kokea vaistonomaista pelkoa ja ahdistusta. Itsensä voittaminen on tärkeää. Aina on parempi vaatia parannusta itseltään, kuin muilta ja osata myös välillä jättää vertailut pois. Tämän ovat suomalaiset unohtaneet.

Tähän liittyen järjestinkin tanssipelisivuston keskustelupalstalle pienen pollin koskien PK-seudun harrastajien kiinnostusta lähteä kokeilemaan kiipeilyä valvotuissa olosuhteissa. Jos satut olemaan yksi harrastajista, laita ihmeessä vastaus aiheeseen ja tule kokeilemaan. En itsekään ole moista harrastanut, mutta kiipeily oli aina lapsena hauskaa ja toivon, että useampikin tuttu ihminen innostuisi kokeilemaan.

Tanssipelejä pitäisi kai myös pelailla. Viikko saattaa kylläkin mennä pitkälti siinä, että kotona siirrellään tavaroita ja muutetaan järjestystä. Jostain syystä huonekaluja on välillä hauska siirrellä paikasta toiseen. Enkä myönnä, että sisustaminen olisi kivaa!

sunnuntai 22. maaliskuuta 2009

Treenit ja konemusiikkikatsaus

Tänään oli pelipäivä. Pelipäivät ovat hienoja silloin, kun edes joku menee hyvin. Edellisessä tulos-hupi -kirjoituksessani vähän sysäsin sivuun sitä seikkaa, että tulokset ovat kuitenkin pelin sielu ja ainakin oman itsensä voittaminen ja hyvien tulosten saaminen väistämättä ainakin itselläni johtaa hyvään fiilikseen. Olin tämänpäiväiseen sessioon jopa tyytyväinen.

Päivän tuloksia:
Wish (ensimmäinen kokeilu) - 99.67% - Kuva
Bloodrush (parannusta!) - 90.63% - Kuva
Sunshine (yllätysscore) - 99.65% - Kuva
VerTex (Päivän paras) - 99.37% - Kuva

Eipä noissa nyt liian paljon kehumista ole, mutta on todella mukavaa huomata, että säännöllinen pelaaminen tuottaa jo tulosta. Kunto on vielä kadoksissa, mutta eiköhän sekin sieltä jostain vielä tule esiin. Sekin parantaa suorituksia rajusti, jos paikalla on oikeasti muutama mukava ihminen, jotka jaksavat kannustaa jatkamaan vaikka tekisi mieli lopettaa ja kuukahtaa siihen paikkaan.

Tämän lisäksi laitoin vielä nyt illalla uuden mixtapen jakoon. Kyseessä on uutta materiaalia sisältävä miksausnauha, joka on entrynä Fury -nimisen residenssin kilpailuun. Saa nähdä miten käy!

Antakaa ihmeessä myös palautetta nauhasta!

LINK: Jka - Rolling Midnight

lauantai 21. maaliskuuta 2009

Terveisiä Tampereelta feat. EM-kisat

Eksyin erään tanssipelaajan läksiäisiin työviikon päätteeksi mukavien tamperelaisten tanssipelaajien seuraan. Nautin tapahtumasta erittäin paljon ja ilta oli kaikin puolin menestys. Kiitos kaikille! Tästä innostuneena taidan pitää muutamat illanistujaiset kesällä Helsinkiläisille lajiharrastajille.

Viikon päätteeksi uutiset väittävät, että tämän vuoden EM- ja MM-kipailut järjestetään kesän loppupuolella jälleen Amsterdamissa. Viime vuotinen kilpailu oli hyvällä paikalla ja kaikki muu, paitsi ajallinen järjestely kilpailun osalta toimi mainiosti. Hotelli oli hyvin kisapaikan lähellä ja ulkomaiset pelaajat ovat myös todella mukavia ja ystävällisiä. Saa nähdä, jaksanko itse edes karsia tänä vuonna kisoihin, vai lähdenkö omakustanteisesti vain hengaamaan paikan päälle ihan yleisen ilmapiirin takia. Tiedä sitten, jäävätkö nämä viimeisiksi kansainvälisiksi ITG -kilpailuiksi. Toivon, että yhdistyksemme pääsee yhteistyössään kompromissiin koskien kisajärjestelyjä, eikä kumpikaan osapuoli jää närkästyneeksi jälkeenpäin. Keskustelupalstaa lukiessani saan kuvan, että jo lähtötilanne on eripurainen.

Yhdistyksen vuosikokous ja siihen liittyvät vaalit ovat ensi viikonloppuna. Toivottavasti mahdollisimman moni jaksaa tulla paikan päälle osallistumaan uusien toimihenkilöiden valintaan. Kiinnostus monien aktiivisten ihmisten osalta tuntuu nykyään lopahtaneen, kuulemma myös yhdistyksen sulkeutuneisuuden tai suuntautuneisuuden takia. En ihmettele asiaa yhtään, sillä vasta nyt on tajuttu tehdä jonkinlaisia tiedotteita tulevista tapahtumista ja muutoksista, eikä yhdistykseltä ole annettu mitään järkevää vastausta pyyntööni julkaista yhdistyksen hallituksen pöytäkirjat. Mieluummin haluaisin itseni ja muiden nähdä myös mustaa valkoisella julkaistun sanaselvän asiakirjan, kuin kieli keskellä suuta kirjoitetun, muotoillun uutistiedotteen josta voi halutessaan jättää asioita pois tai muotoilla asiat omalla tavallaan näyttämään ihan muulta, mitä ne oikeasti ovat. Onneksi tiedotteita sentään tehdään, jotta harrastajat saavat tietää tapahtuvista muutoksista. Sulkeutuneisuus ja asioiden pimittäminen ja salaileminen silti edelleen tahraavat tuota kuvaa.

Asiasta kukkaruukkuun, olen hakemassa uutta vuokra-asuntoa, melkeinpä koko PK-seudun alueelta. Nykyinen ei tyydytä juurikaan hukkaneliöiden ja suhteellisen keskinkertaisen pohjaratkaisun takia ja laminaattilattia + sauna olisivat miellyttävä muutos elinympäristöön. Myös hurmaava Bast -kissa lähtee maanantaina takaisin omistajalleen. Sen jälkeen on luultavimmin pakko mennä purkamaan suruaan arcadelle. Nyyh...

Laitan jakoon uuden mixtapenauhan ensi viikolla. Stay tuned!

tiistai 17. maaliskuuta 2009

Teetkö tulosta vai tulosta?

Olin tänään jälleen pelaamassa. Täytyy kyllä hakea tuota pelikuntoa oikeasti käymällä useammin pelaamassa. Tulokset jäivät aika huonoiksi, jota voi perustella vaikkapa uupuneisuudella työpäivästä.

Onneksi tuli kuitenkin käytyä. Olen jo pitkään halunnut saada tämän rytmin kulkemaan pelaamisen kanssa, jotta jaksaisin pysyä fyysisesti kunnossa. Lenkkeily ja muu tavanomainen ei yksinkertaisesti vaan kiinnosta. Kun ikää kertyy, sitä huomaa että maha kasvaa "mitävaan" -ruokavalion myötä. Olen tosin aina myöskin saanut itseni hyvään tilaan liikkumalla, enkä vieläkään jaksa välittää liian tarkasti, syönkö terveellisesti.

Harrastaessani lajia olen aina pitänyt erityisesti tanssipelaamisesta musiikkipelaamisen ja kuntoilun takia. Kuntoilu tuli kylläkin kuvioihin asenteena vasta hieman myöhemmin, koska harrastin aloittaessani paljon erilaista liikuntaa. Kilpaileminen ei koskaan ole ollut liian tärkeä asia, vaikka se hienoa onkin saavuttaa erilaisia sijoituksia ja voittaa kaverinsa. Nykyään tulee huomattua, että stressaa pelatessa liikaa tuloksesta ja yleensä se kappale kaatuukin siihen omaan mietiskelemiseen sekä liialliseen keskittymiseen ja yrittämiseen. Veikkaan, että moni kärsii samasta ongelmasta.

Aikanaan aloittaessani tanssipelejä pelattiin huvin sekä hauskuuden vuoksi ja kappaleiden läpi pääseminen oli aika pitkälti pääosassa. Vasta kaikki biisit läpäistyäni EuroMix 2 -arcadella minulle tokaistiin, että "nyt sitten voit parannella ja keskittyä tuloksiin". Tottakai arvosanaruudut ovat tärkeimpiä elementtejä pelissä, koska ne antavat aina lähes täysin oikean palautteen siitä, miten hyvin olet pärjännyt kappaleessa. In The Grooven tulon myötä kappaleista tuli kuitenkin rutkasti vaikeampia ja nykyään hauskanpidon ja "tanssimispelaamisen" elementti tuntuu useilta pelaajilta kadonneen.

Nykyinen tanssipelikulttuuri tuntuu siis pyörivän vain pelillisten "saavutusten" ympärillä, joka mielestäni vakavoittaa aika tavalla pelaamista. Freestyleä eli koreografiapelaamista ei Suomessa ole muutenkaan tietysti harrasteltu paljoakaan, mutta sitäkään ei enää näy juuri missään kenenkään toimesta. Yhä enemmän uudet nuoremmat pelaajat puhuvat vain joko omista, tai muiden tuloksista, suomen ennätyslistaa ja saavutusthreadia päivitellään jatkuvasti, jokaisella pitää olla joku status ja meriitti.

Kilpailuhenkisyyttä kyllä tuleekin olla ja tottakai omista ja kaverisaavutuksista saa tai oikeastaan pitää olla kiinnostunut, mutta onko arcadepelaajista koskaan valitsemaan kappaletta sen mukaan miltä se kuulostaa, ajattelematta sitä mitä kappaleesta voisi saada tai mitä joku toinen on siitä saanut? Eikö harrastamisen ja etenkin hauskanpidon pitäisi olla tärkeämpää, kuin ikuinen tulosten perässä juokseminen? Pelaako näitä pelejä enää kukaan huvin vuoksi?

sunnuntai 15. maaliskuuta 2009

Taattua läskeilypelaamista!

Olen aloittanut jälleen säännöllisen pelaamisen varusmiespalveluksen jälkeen. Kyllä tuntui pahalta tänään. Toisaalta syy voi olla myös järkyttävän kokoisessa annoksessa pyttipannua, jonka vedin naamariin ennen Tennispalatsiin lähtöä. Terveellistähän tuo..

Kaikesta huolimatta pienen lämmittelyn jälkeen pelaaminen sujui odotettua paremmin. Tosin hakemista tarkkuuden kanssa oli runsaasti ja kunto oli mitä surkein. Kuitenkin onnistuin puristamaan muutaman järkevän tuloksen, Delirium 97% ja Zodiac 99.74% (9 ex.). Arcadelta löytyi myös joukko mukavaa peliseuraa, joka tietysti aina parantaa mielialaa, vaikka homma menisikin välillä pahasti metsään. Muitakin tuloksia toki syntyi, mutta ITG Rebirth on edelleen täyttä hepreaa.

Vielä olisi muutama viikko Suomen Tanssipelaajat ry:n vuosikokoukseen, jossa valitaan tällä kertaa uusi joukko tekemään päätöksiä lajin tulevaisuudesta vuoden ajaksi. Sana "uusi" ei välttämättä ole ihan oikea, sillä samat naamat siellä luultavasti tulevat pyörimään. Kysymys kuuluukin, pystytäänkö tälläkään tulevalla kaudella delegoimaan asioita ja löytyykö yhdistykseltä mitään keinoja nostaa suosiota pohjoisemmassa, jossa niitä tanssipelikerhoja tai vastaavia olisi hyvä saada pyörimään harrastajien saamiseksi. Hallituksen pöytäkirjojen lisäksi itse toivoisin yhdistyksen kertovan tavoitteistaan paremmin ensi kaudella. Näissä nykyisissä toimihenkilöissäkin on kovasti potentiaalia järjestämään ja organisoimaan erilaisia tapahtumia, mutta yhdistys tarvisi jälleen uutta kipinää, myös pohjoisemmasta.

Kesän tapahtuman järjestäminen seisoo vielä hieman, koska menin tietysti itse mokaamaan ja unohtamaan tämän päivän kokouksen. Suunnitelmat on jo kuitenkin tehty ja itse mediaa ruvetaan ajamaan ulos niin pian, kuin saadaan sivusto siihen kuntoon, että sen voi julkaista. Ohjelmavastaavia ja muita järjestäjiä kaivataan edelleen, joten jos haluat olla osana järjestämässä mukavaa tapahtumaa, avaa IRC-clienttisi ja kerro siitä minulle.

Asiasta kukkaruukkuun, sain eilen kotiini kissan "lainaksi", kun kaveri lähti etelän lämpöön. Se on kovin ujo tyttökissa ja luulisi nyt että näin komean herrasmiehen hurmio tarttuisi siihenkin, mutta ei. Kömpii peiton alle ja viettää päivänsä siellä. Toivottavasti se nyt joku päivä uskaltaa näyttäytyä, niin en minäkään kokisi olemustani liian pelottavaksi.

lauantai 14. maaliskuuta 2009

Uusi blogi!

Uusi ja ehkä ensimmäinen(?) tanssipeliblogi avattu!

Olen ajatellut tämän perustamista jo pidemmän aikaa. Ihan vain siksi, että pääsisin hieman purkamaan ajatuksia tulevasta ja menneestä. En tiedä kuinka paljon ihmisiä tätä tulee lukemaan, saati sitten seuraamaan koskaan, mutta ainakin kirjoitan itselleni. Eiköhän se ole kaikista tärkeintä.

Kysehän on tanssipelaajan blogista. Suoraan sanoen en kirjoita läheskään kaiken aikaa tanssipeleistä enkä sen ympärillä pyörivistä asioista. Yritän kyllä panostaa asiaan, koska ko. laji on ollut jo vuosia itselleni harrastelaji, josta on ollut oikeasti hyötyä. Pitkään toimineena harrastajana on minulle myös muodostunut tietynlainen näkemys siitä, miten lajia viedään Suomessa eteenpäin ja millainen siihen kuuluva yhteisö on. Tähän seikkaan luultavasti tulen liittämään aika paljon tekstejä. On myös tärkeää muistaa, että tämä blogi on yhden ihmisen kannanotto, ajatusten ja tapahtumien persoonallinen kerronta.

Jos olet uusi etkä juuri tiedä, mistä on kyse, suosittelen seuraamaan www.tanssipelit.fi -sivustoa ja tutustumaan lajiin sekä sen ympärillä pyöriviin ihmisiin tarkemmin. Harrastajat ovat erittäin tervetulleita lukemaan blogia, sekä ottamaan kantaa kirjoituksiin ja mielipiteisiin.

Tämän häikäisevän esittely- ja tervetulotekstin jälkeen totean, että olen lopettanut World of Warcraftin pelaamisen. Pelissä ei ole enää minulle mitään järkevää sisältöä ja uuden työn aloittamisen myötä aikaa löytyy paljon vähemmän massiivimoninpeleille. Jos ei tämä tunnu liian isolta, niin mainittakoon että olen pelannut ko. peliä lähestulkoon aktiivisesti tammikuusta 2005. Harrastuksiini siis kuuluukin nyt vain tanssipelit, levyjen pyörittely ja muu pelaileminen.