keskiviikko 18. elokuuta 2010

EM -kisat suomeen 2011?

Kisoista on kulunut lähes kuukausi ja olen päässyt tällä viikolla takaisin myös töiden pariin, tosin hyvin väsyneesti. Assembly 2010 kului myös hyvissä merkeissä kilpailupalkintoja lukuunottamatta. Niitä ei jälleen kerran ollut. Nyt työn ohessa olen viettänyt aikaa tanssipelien, starcraft 2:n sekä punttisalin parissa.

Seuraavat tanssipelitavoitteet ovat kohtalaisen selvillä. Sen lisäksi, että yhdistyksen jäsenmäärää pitäisi jollain tapaa kasvattaa ja tuoda lajia esiin, on meillä mahdollisuudet järjestää itse seuraavan vuoden EM-kilpailut. Tämä on tietysti vasta suunnitteluasteella ja saa nähdä, olisiko ihmisillä aikaa panostaa projektiin joka voisi olla erittäin kannattavaa suomalaiselle tanssipelaamiselle. Lue lisää asiasta tanssipelit.fi -foorumilta.

Tämän lisäksi Suomen Tanssipelaajat ry on luultavasti liittymässä jäseneksi uuteen perustettavaan kattojärjestöön, SEUL:n (Suomen Elektronisen Urheilun Liitto).

Tämä olisi aivan loistava tilaisuus suunnata tanssipelaamista myös urheilupelaamisen puolelle, joka ei ole juuri muilta osin nostanut päätään suomessa. Pelaamista halutaan tuoda esille julkiselle sektorille siinä missä esimerkiksi rullalautailuakin ja tottakai päämääränä on edesauttaa eri yhteisöjä ja yhdistyksiä tarjoamalla erilaista informaatiota, tukea ja ehkä jopa rahallistakin panostusta.

Tanssipelaajien oma yhdistys on jo ehkä asteen edellä sitä, mihin projekti pyrkii, koska se on jo saanut tukea lajiliitolta, perustanut oman hallittavan jäsenkannan, organisoi itse turnauksiaan ja on luonut pohjaa lajikehitykselle eri tasoisilla kilpailuilla ja luokitusjärjestelmällä. Tämä ei kuitenkaan estä meitä liittymästä kokonaisuuteen, joka kuitenkin antaa meidän näyttää muille esimerkkiä ja josta voimme itsekin saada oppia omaan toimintaan.

Näen itse hankkeen todella positiivisessa valossa, sillä SEUL ei yritä "komentaa" jo valmiiksi perustettuja tahoja, vaan pyrkii saamaan järjestäytymistä aikaan levittäytyneiden yhteisöjen kesken, joka taas johtaa suurempaan jäsenmäärään ja julkisen sektorin avustuksiin. Hankkeen perustamisprojekti on jo saanut tukea opetusministeriöltä ja yksi henkilö työskentelee palkallisesti sen eteen tälläkin hetkellä.

Itse tulen toivottavasti toimimaan liiton hallituksessa, koska en ole muutamaan vuoteen ollut mukana missään järjestötoiminnassa ja asia kuulostaa erittäin mielenkiintoiselta. En tosin myöskään halua luopua tanssipelitoiminnasta, koska tottakai se on parasta ja ehkä myös realistisinta elektronista urheilua, mitä maa päällään tällä hetkellä kantaa! Aika näyttää mihin tulen päätymään, mutta kaikenkaikkiaan koko liittohanke on todella hieno asia.

Päätän kirjoitukseni siihen, että julistaudun mahdollisesti ensi vuonna Vantaalaiseksi. Siitä voi jokainen tehdä johtopäätöksensä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti