sunnuntai 29. maaliskuuta 2009

Yhdistyksen vuosikokous ohi

Kiitos kaikille äänestäneille! Valitettavasti äänet eivät tällä kertaa riittäneet hallituspaikkaan. Olen suoraansanottuna erittäin pettynyt siihen, että yhdistyksen alusta alkaen tekemääni työtä, kymmeniä promootioita, tapahtumia, kilpailuja ja lajin eteenpäinvientiä ei arvosteta tämän enempää. Halu olla mukana on silti kova. Toivottavasti uusi hallitus tekee tänä vuonna enemmän työtä kuin koskaan ja keksii keinot viedä lajia eteenpäin Suomessa. Itse haluan hoitaa samaa tehtävää, joskin se on nyt hieman hankalampaa, koska en varmasti tule ihan heti kuulemaan hallituksen sisäisistä asioista. Yhdistyksen hierarkia toimihenkilöiden osalta on kuitenkin nyt paljon parempi.

Kokousta haluan jälkipuida sen verran, että vaikka lähtökohta oli kaikille sama, ei ole reilua että jollain on enemmän ääniä kuin muilla. Se vaan ei ole enää demokraattista varsinkaan, kun voi vielä antaa miinusääniä, jotka vastaavat jonkun muun täyttä ääntä. Tämän järjestelmän kamaluus nähtiin tässä vuosikokouksessa ja toivottavasti ensi kokouksessa osataan tehdä asiat tältä osin paremmin. Mikä oikeasti oli se hyöty, joka saavutettiin vaihtamalla tällaiseen äänestysjärjestelmään? Harmitti oikeasti katsoa, kun kirjoitin äänestyslappuun ääneni jollekin ehdokkaalle ja samalla toisella pisteellä joku toinen kirjoitti viiteen lappuun ääniä. Sieltä saattoi tulla moninkertaisesti miinusta minun ääneni päälle. Onko tämä siis toimivaa demokratiaa?

Tämän lisäksi toivon näkeväni sen, että seuraavalla kerralla valtakirjojen myöntäjät tulisivat itse paikalle äänestämään tai kirjoittaisivat valtakirjaan suoraan, mitä itse haluavat äänestää. Tällöin ko. asiakirjan voisi suoraan antaa puolueettomalle äänenlaskijalle ja äänet voisi merkata heti alusta asti näille äänestäjän valitsemille ehdokkaille.

Itse lähdin ostamaan pölynimuria annettuani kaikki äänet jokaisella kierroksella, koska oli lauantai ja kaupat menisivät kuudelta kiinni. Loppu jäi näkemättä. Kuulemani mukaan kokous oli päättynyt äänestykseen ja kokousta ei ollut edes päätetty. Nyt voisi yhdistyksen hallitus sitten jälkikäteen listata näitä tulevia suunnitelmia ja uusia asioita, mitä on tarkoitus tulevalla kaudella toteuttaa. Tekijöitä tarvitaan tosiaan jonkin verran, sillä lajin harrastajakunta tippuu kaiken aikaa. Uusi (toimiva)tanssipeli olisi tarpeellinen tämän estämiseksi, mutta sehän nyt ei ihan helppo hanke ole toteuttaa. Myös PK-seudun ulkopuoliset harrastajat tarvitsisivat yhdistykseltä jonkinlaista tukea.

Paljon onnea uudelle hallitukselle ja kaikille toimihenkilöille. Asiat menevät varmasti parempaan suuntaan ja toivottavasti ihmiset osaavat tuoda enemmän ääntänsä kuuluviin tällä kaudella.


Ja näin aiheesta luovuttaen, aamu alkoi tänään heikosti pienen alkoholimyrkytyksen vuoksi. Tämä ei johtunut eilisestä pettymyksestä, vaan yksinkertaisesti siitä, että Gloriassa oli pippalot. Näitä ko. juhlatilaisuuksia on tänä keväänä aivan liikaa omalle lompakolle ja silti niissä pitäisi käydä esiintymässä tai muuten vain edustamassa itseään. Tämä rankemman konemusiikin yhteisö on siitä sangen mukava, että siellä ei äänestellä eikä valita ihmisiä positioihin, vaan tekevä saa ja etsivä löytää. Mainostan myös omaa keikkaani 24.4. Malmin Club Style -yökerhossa. Liput ovat viisi euroa ja ikäraja on 18 vuotta.

Seuraava tanssipelejä sisältävä tapahtuma taitaa olla Bakacon 25.4.-26.4. Pieksämäellä. Itse olen paikan päällä sekä luennoimassa tanssipeleistä, niiden historiasta ja muutenkin rytmipeleistä, opastamassa uusia ihmisiä pelin pariin sekä soittamassa musiikkia koko coniväen iloksi. Bakacon on kävijöilleen ilmainen ja varmasti sisältörikas animen- ja mangan harrastajille sekä muille kiinnostuneille. Tervetuloa!

1 kommentti:

  1. Joke-LAN 17.4.-19.4. Jokelassa ITG-kompo (Max C2) ja SMLan-kompo tulossa. :)

    VastaaPoista