lauantai 20. heinäkuuta 2013

Kisapäivä 2 - Menestystä ja karvaita tappioita


Toinen kisapäivä alkoi tiiviisti single bar-kilpailulla ja sitä kestikin pitkälle iltapäivään. Tähän suurin osa pelaajista oli selkeästi säästellyt paukkuja ja yleensä se on ollutkin EM-turnausten kovatasoisin kilpailu. Kilpailun king of the hill -vaiheessa pelaajat pelasivat viisi kierrosta valiten jokaisella kierroksella ennaltamäärätyistä kappaleista mieluisensa, jokaisella kierroksella tiputettiin pieni osa pelaajista pois, kunnes enää 16 parasta sai jatkaa single elimination -loppukilpailuun.

Kaikki muut jatkoon päässet suomalaiset paitsi Markus Kokkonen tippuivat viimeistään ensimmäisellä single elimination kierroksella turnauksesta. Pelasin itse king of the hill -vaiheesta yllätyksellisesti itseni sijalle 11. ja tipahdin Adam Kytelle ensimmäisessä single elimination best of 3 ottelussa häviten ensin Twilight X10:n ja sen jälkeen pelaten VerTex X12:n 97.74 tasatuloksella. Täysin ilman odotuksia lähteneenä olin todella tyytyväinen sijoitukseeni ja sen jälkeen pystyinkin keskittymään katsojan roolissa turnauksen loppupeleihin.

(Katsomon keskittynyttä suomalaistunnelmaa)

Markus "hippaheikki" Kokkonen eteni tasavarmasti finaaliin asti kaataen minut pudottaneen Adam Kyten(UK) ja ruotsalaisen Kasun(SWE). 

(Markus "hippaheikki" Kokkonen ja Wister(FRA)

Finaali oli ennennäkemättömän raju, sillä pelaajat pelasivat erittäin kovaa ja taso oli aivan jotain muuta kuin oli aikaisemmin nähty. Wister valitsi ensimmäisen kappaleen, hävisi ja sen jälkeen Markus käytti omavalintaisina kappaleinaan paketin ainoat pelaamattomat 15-blokkiset kappaleet. Wisterin kunto ei kuitenkaan pettänyt näissä ja hän voitti yllätyksellisesti kaksi Markuksen valitsemaa, sekä omavalintaisen välissä pelatun kappaleensa. Näissä charteissa ei todellakaan nysvätty sitä kummalle tulee se ensimmäinen moka vaan peli oli rehellisen kovatasoista, muutamaan virheeseen oli jopa varaa ja Wister onnistui kankeasta turnauksen aloituksesta huolimatta näyttämään oman tasonsa finaalissa napaten turnauksen ensimmäisen osakilpailuvoiton. Onnittelut kuitenkin Markukselle erittäin hienosta suorituksesta, tässä kilpailussa ei ainakaan ollut häpeä olla hopealla!

Pronssiottelussa puolestaan ottivat toisistaan mittaa Maxx Storm(UK) ja Kasu(SWE). Lähes jokainen pelattu kappale oli kutkuttavan jännittävä. Britti onnistui kuitenkin lopussa paremmin ja pokkasi itselleen pronssia.

(Näinkin lähellä kamppailtiin pronssista, Maxx Storm ja hänen tuloksensa oikealla)

Suomalaisväriä nähtiin myös naisten puolella, sillä Mea Ekroos voitti yhdeksännellä sijalla yhdistetyssä kilpailussa naisten sarjan singlen, joten onnittelut siitä hänelle!

Lopulliset suomalaistulokset Single Bar -kilpailusta:
2. Markus "hippaheikki" Kokkonen
9. Mea "Mek" Ekroos
11. Joonas "Jka" Kapiainen
12. Jari "vehnae" Saukkonen
14. Renne "Rangifer" Brandt
18. Simeoni "Blackrainer" Kangasmaa
20. Max "Lantis" Mäkelä

Illan päätteeksi pelattiin ensimmäiset kolme kierrosta double -turnausta, jossa karsittiin osallistujia kahdeksaan pelaajaan asti. Jatkossa ovat Markus sekä Mea ja kilpailun single elimination -kierros alkaa huomenaamulla. Muut suomalaiset tippuivat aikalailla samassa järjestyksessä kuin singlessä. Lisäksi huomiselle kaavailtu stamina-turnaus siirrettiin sunnuntaille aikatauluvaikeuksien vuoksi. Muutenkin turnauksen tiedottamis- ja koordinointitoiminnassa on ollut vakavia puutteita. 

Eli huomenna on onneksi jäljellä doublen jälkeen vain yhdistetty nobar-turnaus jonka jälkeen on luvassa illanviettoa kaikkien pelaajien kesken. Tänään tosin kisajoukkue ehti yhdessä jopa pirtelölle ja turnauksen jälkeen pizzalle. Ainakin allekirjoittaneelle päivästä jäi erittäin hyvät fiilikset ja ehkäpä huomenna saa nukkua tunnin tai pari pidempään. Päivä on ollut raskas mutta näkemisen arvoinen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti