lauantai 20. heinäkuuta 2013

Suomi on tanssipelaamisen euroopanmestari!

Kisapäivä on ollut erinomainen ja täynnä erilaisia tunteenpurkauksia. Kisajärjestäjillä on ollut kiireinen viikonloppu, mutta kisat on nyt viralliselta osaltaan saatu päätökseen. Tässä hieman raporttia!

(Markus "hippaheikki" Kokkonen double-finaaleissa)

Aamu alkoi pirteästi double-kilpailun parissa kun Markus "hippaheikki" Kokkonen pelasi itseään varmasti eteenpäin single elimination -taulukossa. Semifinaalissa vastaan tuli jo eiliseltä tuttu Kasper "Kasu" Sandin ruotsista ja Markus onnistui voittamaan ensimmäisen omavalintaisen kappaleensa. Kasper valitsi tämän jälkeen Energizer X13, joka on yksi In The Groove -pelin vaativimmista doublekappaleista. Markus jätti kappaleen puolitiehen ja Kasu jatkoi pelaamista, mutta mokasi kappaleen viimeiseen holdiin ja lifebar tippui nollaan. Tämä johti siihen että kappale päättyi tasan 1-1 sillä omavalintainen kappale on pelattava läpi ja Markus ensimmäisellä pisteellään pääsi suoraan jatkamaan kisan finaaliin. 

Finaalissa vastaan asettui Maxx Storm(UK) ja Markus paketoi voittonsa valitsemalla kappaleensa oikein ja voittamaan omat valintansa sekä Maxxin yhden valinnan. Näin taskussa oli jo yksi voitto ja yksi kakkossija. Jo tässä vaiheessa Markus oli pelaamiseensa tyytyväinen ja kisajoukkue kannusti minkä ehti. Tämä ei kuitenkaan tainnut herralle riittää...

(Nadia Tigrova ja Mea Ekroos kappaleenvalintaruudussa)

Double-kilpailun jälkeen aloitettiin piakkoin nobar-kilpailu, jossa pelaajat pelaavat samassa formaatissa kuin single-kilpailussa, mutta ilman pelaajan takana olevaa tukitankoa. Suomalaisista viisi pelasi 16 parhaan joukossa single elimination taulukossa ja sopivasti neljä toisiaan vastaan. Jatkoon menivät (yllätyksellisesti) Markus sekä Mea ja Markus eteni vakuuttavasti neljän parhaan joukkoon. Semifinaalissa vastassa oli jälleen Kasu ja Markus jyräsi tekniikkabiiseillä ja onnistui vielä voittamaan Kasun omavalintaisessaan. 

Finaalipaikka oli tässä vaiheessa selkeä ja turnauksen kokonaisvoitto taisi olla jo taskussa, mutta se ei Markukselle riittänyt. Eilisen finaali toisti itseään, sillä vastassa oli sama Wister(FRA) joka eilen löylytti Markusta staminaa vaativissa kappaleissa toden teolla ja nappasi voiton hippaheikin nenän edestä.

Molemmat voittivat omavalintaisensa ja peli oli tasan 1-1, yleisö eli mukana tilanteessa ja katsoi keskittyneesti kun hiki virtasi alustojen päällä ja pelaajat laittoivat menemään minkä pystyivät. Wisterin valitsema Determinator X12 pelattiin syvässä hiljaisuudessa ja peli aaltoili puolelta toiselle, välillä Markus edellä, välillä Wister. Wister johti vielä ennen viimeistä nuoliryöppyä, mutta Markus jaksoi painaa viimeisenkin pyrähdyksen loppuun saakka ja onnistui viemään pisteen kappaleesta. 

Meteli oli kova ja ehkä myös helpotuskin suuri, sillä best of five -ottelun tilanteessa 2-1 Markus oli vain yhden pisteen päässä ja hänellä oli vielä jäljellä toinen omavalintainen kappale. Markus päättäväisesti valitsi kappaleen Mythology X11 ja ilman suurempia virheitä tykitti loppuun asti Wisterin epäonnistuessa muutamaan kertaan. Olin itsekin äimistynyt, sillä luulin ensimmäisten kappaleiden jälkeen että Markuksen jalkanopeus ei riittäisi viemään häntä finaalissa menestykseen. Nyt hän kuitenkin osoitti todellakin taitonsa ja vei itsensä viimein euroopanmestariksi!

(Markus "hippaheikki" Kokkonen viimeisen kappaleen jälkeen)

Markus otti siis kakkossijan single bar -kilpailusta ja voitot double- sekä nobar-kilpailuista. Näistä kerrytetty pistesaldo vei hänet kokonaiskilpailussa sijalle yksi. Mea otti yhdistetyn kokonaiskilpailun kuudennen sijan (järjettömän kova suoritus sekin, varsinkin miesvoittoisessa sarjassa) ja samalla voitti kaikki naisten kilpailut. Palkintojenjaossa suomalaiset pokkasivat yhtä lukuunottamatta kaikki pokaalit.

Kokonaiskilpailun palkintosijat: Vasemmalta lähtien
2. Wister(FRA), 
1. Markus "hippaheikki" Kokkonen, 
6. Mea "Mek" Ekroos  
3. Maxx Storm(UK)

Tässä vielä Markus ja Mea palkintokuvassa!

Nämä kisat ovat seitsemännet EM-kilpailut tanssipelaamisen historiassa ja tämä on kiistatta historiallinen, ehkä menestyksekkäin päivä suomalaiselle tanssipelaamiselle. Tie huipulle ei ole ollut helppo ja ainakin itse olen todella ylpeä näiden suomalaisten pelaajien näkemisestä palkintosijoilla, vieläpä parhaana euroopassa. En varmasti ole osannut kirjoittaa kaikkea mutta yritän vielä huomenna paketoida tapahtunutta. Laitan kokonaiskilpailun tuloksia tulemaan kunhan kisajärjestäjät saavat ne viimein julkaistua. 

Itselleni tavoitteena oli päästä 16. parhaan joukkoon ja tein sen jokaisessa kilpailussa. Sen lisäksi tänään Kasu ei jostakin syystä halunnut kisailijoiden kesken arvonnassa saatua Impact Arcade -pelialustaa ja nosti uuden lapun hatusta ja siinä oli oma nimeni, joten nyt olen sitten yhden tanssipelialustan rikkaampi. Päivä on ollut todella tunnerikas eikä se vielä lopu tähän, sillä kohta lähdetään amsterdamin keskustaan juhlimaan tapahtunutta.

Hyvä Markus! Hyvä Mea! Hyvä Suomen kisajoukkue!


5 kommenttia:

 1. Paskaa pyllys. Ketä kinosti joku tanssimine?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miks sit tulit lukemaan koko jutun? Eli tais sullakin joku kiinnostaa tässä :D

   Poista
 2. Kiva lukee tätä, ja mahtavaa että mestaruus tuli :)

  Kummiski ois kiva saaha jtn livestreamia kisoista, jännittäisin mielelläni kotikatsomossa kilpailua :D

  VastaaPoista
 3. upeeta textiä! Onnittelut Markus ja Mea!!!

  VastaaPoista