maanantai 22. heinäkuuta 2013

Kotiinpaluu ja turnauksen loppusanat

Heräsin juuri enkä eilen ehtinyt kirjoittamaan koska päivä oli täynnä ihmeellisiä asioita. Aamu meni aikalailla pitkäksi juhlimisen takia ja sen jälkeen vietetiin aikaa kisapaikalla muiden pelaajien kanssa.

(Markus Kokkonen kappalevalinnassa)

Markus jaksoi vielä sunnuntain ratoksi pelata staminakilpailusta voiton, joka oli eräänlainen sivukilpailu ja ei kuulunut virallisiin EM-kilpailuihin. Siinä pelaajat pelaavat todella vaikeita kappaleita (14+) ja suurimmalle osalle riitti niiden läpipääseminen. Hän oli kuitenkin pelannut juuri niitä treenataakseen kestävyyttä, joten sijoitus oli kilpailun alkamisen jälkeen melkeinpä helppo arvata.  Onnea kuitenkin vielä Markukselle, aivan älytön urakka voittaa koko lopputurnaus!


Lupasin myös toimittaa EM-kilpailun kokonaistulokset. Tässä ne nyt siis ovat:

(Tulokset, klikkaa suurentaaksesi)

1. Markus "hippaheikki" Kokkonen
6. Mea "Mek" Ekroos
12. Joonas "Jka" Kapiainen
13. Jari "vehnae" Saukkonen
14. Simeoni "Blackrainer" Kangasmaa
15. Renne "Rangifer" Brandt
20. Max "Lantis" Mäkelä

Itse oli äärimmäisen tyytyväinen 12. sijaan koska alun perin minun piti vain tehdä turnauksesta tekstiä ja päädyin osallistumaan sillä paikan päällä ei ollutkaan yhteyksiä ulkomaailmaan, joten pelkkä istuminen kisapaikalla olisi ollut tylsää. Oli kuitenkin mukava nähdä että jaksoin niinkin hyvin mukana vaikka en ole vähään aikaan pelannut kunnolla.

Turnauksen järjestelyissä oli parantamisen varaa, vaikkakin laitteet toimivat kohtalaisen hyvin koko viikonlopun ajan. Tiedotuksessa ja erilaisissa sääntökiemuroissa painittiin muutamia kertoja ja välillä tuomaristo haki selkeää linjaa siitä mikä oli oikea ratkaisu vaikka ennalta kirjatussa turnauskutsussa oli asia selkeästi kirjattu. Suomalaisilla oli hieman ihmettelemistä linjauksissa, kun kotimaassa muutenkin aina pyritään todella selkeisiin ratkaisuihin säännöstön mukaan ja koordinoidaan turnaus aivan eri tavalla alusta loppuun. Todennäköisesti palautetta kuitenkin tuli sen verran, että järjestäjät ymmärtävät yskän ja korjaavat puutteet seuraavaan kertaan. Tarjouduttiin myös mukaan järjestäjähommiin sillä heidän kyseiset haasteet sääntöjen ja tiedottamisen kanssa ovat ainakin pääosalle meistä rutiinihommaa.

Muutenhan viikonlopusta jäi aivan älyttömän hyvä mieli! Eilen vielä hyvästeltiin kaikki kisapaikalle kävelleet tai kontanneet ihmiset (ruotsalaiset olivat ei-niin-yllätyksellisesti aika heikossa hapessa..) ja tehtiin lähtöä. Iltalennon takia meillä oli vielä hetki aikaa käydä Amsterdamissa terassilla ja suunnata siitä lentokentälle junalla. 

Sen lisäksi että kilpailun tulokset ovat aivan älyttömän hienot erilaisten menestymisien suhteen, on eurooppalainen tanssipeliyhteisö aina yhtä avoin ja mukava. Melkeinpä kaikki paikalle tulleet osallistujat halusivat jutella ja toisaalta myös osaan itse kuudennen kerran kisoissa olleena arvostaa sitä että vuodesta toiseen ihmisillä riittää halua ja innostusta tavata, kisata ja pitää hauskaa. Toki olihan paikalla myös paljon uusiakin kasvoja joiden kanssa juttua sitten riittikin.

Lämmin kiitos myös suomen kisajoukkue Mirka, Markus, Mea, Renne, Max, Simeoni ja Jari, jotka kaikki jaksoitte olla joko kisaamassa, kannustamassa toisianne ja samalla teitte Suomesta jopa edustavimman maan tanssipelien saralla. 

Kiitos myös teille jotka ovat seuranneet aktiivisesti blogiani kilpailujen ajan. Olen pahoillani siitä etten ehtinyt kirjoittamaan yhteys- ja aikatauluongelmien takia niin useasti kuin olisin halunnut ja olen myös unohtanut paljon hauskoja asioita matkan varrella. Jatkan kirjoittelua satunnaisesti ja palaan asiaan viimeistään seuraavassa tanssipeliturnauksessa. Toivotaan että suomi saa arvoisensa tunnustuksen julkisessa mediassa.

Olipahan reissu!
- Joonas


1 kommentti:

 1. Onnittelut!

  Teemme Jyväskylän yliopistossa tutkimusta digitaalisiin liikuntapeleihin liittyen. Saate alla:

  Jyväskylän yliopisto selvittää kokemuksia digitaalisten liikuntapelien käytöstä. Kysely on tarkoitettu kaikille riippumatta iästä tai pelaamiskokemuksesta, ja siihen vastaaminen vie aikaa noin 5-10 minuuttia. Kyselyyn voi vastata nimettömästi, ja vastauksia tullaan käsittelemään ehdottoman luottamuksellisesti ja hyvän tieteellisen tutkimuksen käytänteitä noudattaen. Kyselyyn rohkaistaan vastaamaan, vaikka digitaaliset liikuntapelit eivät olisikaan tuttuja.

  Vastaa kyselyyn ja voita lahjakortti!
  Kaikkien kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan sen sulkeuduttua viisi kappaletta S-ryhmän lahjakortteja (1 x 50 euroa ja 4 x 20 euroa).

  Vastaa kyselyyn 28.2.2015 mennessä. Kysely on osoitteessa:
  http://kyselyt.limequery.com/index.php/641491/lang-fi

  -----

  Kyselyä saa jakaa eteenpäin.

  VastaaPoista